Pas på Jordens ressourcer

Scroll

Globalt udsyn med omtanke 

Med afsæt i en kristen skabelsesforståelse har vi en forpligtelse til at tage vare på kloden og dens fremtid. Og som en del af en verdensomspændende bevægelse er de globale fællesskaber en stor del af vores identitet. 

Når man ser og mærker naturen, fremmede kulturer og uretfærdigheden i verden, forstår man. Derfor er det en del af vores kerneaktiviteter at bringe børn og unge fra hele verden sammen. På den måde kan børn og unge få et globalt udsyn, bygge broer til andre dele af verden, lære at samarbejde på tværs og blive engageret i at skabe positive forandringer i verden. 

Vi ejer desuden et rejsebureau, Unitas Rejser, hvis kerneydelse består i at sælge rejser med det formål at skabe møder mellem mennesker og kulturer.

Vi er samtidig klar over, at rejser belaster det globale klima. Det er et dilemma. 

For os handler det således om at være en del af hele verden, og samtidig reducere belastningen af jordens ressourcer mest muligt.

Konkret betyder det bl.a., at vi: 

  • kun rejser, når det er nødvendigt, og når vi er godt forberedte.
  • som udgangspunkt rejser med kollektiv transport inden for landets grænser.
  • ved brug af bil så vidt muligt arrangerer samkørsel.
  • prioriterer togrejser frem for flyrejser i Europa.
  • vælger direkte flyruter, når det er muligt.
  • altid klima-kompenserer for vores flyrejser i KFUM og KFUK, ligesom vores rejsebureau Unitas Rejser tilbyder alle deres kunder at kompensere for den CO2, deres rejser udleder.

 

Mindre madspild og mindre klimabelastende mad

Børn og unge møder i KFUM og KFUK inspiration til at leve et mere bæredygtigt liv med mindre bekymring for fremtiden. Nogle overordnede og strukturelle valg er truffet på forhånd, mens det er frit at træffe en række personlige valg, som man i mødet med andre kan lære og blive inspireret til at tage.

Konkret betyder det bl.a., at vi: 

  • behandler fødevarer med respekt.
  • er opmærksomme på at undgå madspild.
  • bestræber os på at spise det mindst klimabelastende mad.
  • prioriterer lokalt og bæredygtigt producerede fødevarer.