Hovedbestyrelsens beretning
Forpersonsskabet fremlagde beretning for KFUM og KFUK’s aktiviteter i 2022-2024 med et tilbageblik helt til 2012, hvor Vision 2025 blev vedtaget. Beretningen blev vedtaget, og den skriftlige kan læses hér.
Vision 2035
Efter længere debat i salen på Landsmødet blev forslaget fra KFUM og KFUK i Aarhus Midtby vedtaget.
Visionen lyder:
Børn og unge skal
have grund til at tro,
have håb for i morgen og vide,
at der er brug for dem i dag.
Toårsmål
Toårsmålene for 2024-2026 blev vedtaget og lyder som følger;
Mål 1: Tro
Vi kan sætte ord på, hvad kristendommen betyder for vores aktiviteter.
Mål 2: Håb
Vi skaber små og store fællesskaber med fokus på, hvad vi kan gøre for hinanden og for Jorden.
Mål 3: Handlekraft
Børn og unge har en tydelig stemme, som sætter aftryk på vores aktiviteter og i samfundet.
Den nye vision og de tilhørende toårsmål blev efter vedtagelsen sat i kontekst til lokale aktiviteter, da der var kick-off med forskellige øvelser og spørgsmål til, hvordan målene kunne tages i brug og skabe forandring og nye ideer lokalt.
Årsregnskaber og budgetter
Landsmødet godkendte endnu engang årsregnskabet for de seneste to år. Budgettet for 2025 og 2026 blev ligeledes vedtaget samt organisationsbidraget, der betyder, at lokalforeningerne stadig kun skal betale bidrag til landsorganisationen for medlemmer over 30 år.
Medlemskontingentet for børn og unge forbliver dermed i lokalforeningerne.
Medlemmer og suppleanter til Hovedbestyrelsen
Til årets Landsmøde er der nu fundet en ny hovedbestyrelse, som skal være med til at sætte retning for KFUM og KFUK de næste to år. Holdet består, som vedtægterne forlyder, af fem kvinder og fem mænd, der alle har stor erfaring og passion for arbejdet med børn og unge.
Se og læs mere om den nye hovedbestyrelse hér.
Repræsentanter til udviklingspuljen
Som foreningsrepræsentanter til udviklingspuljen blev Kristian Breindahl Kruse fra KFUM og KFUK i Vejle Morten Ahle fra KFUM og KFUK i Thisted valgt ind af landsmødet.
Vedtægtsændringer
Stiftelsesændring
Ændring af stiftelsesdatoen for KFUM og KFUK i Danmark fra 1878 til 1873 blev vedtaget enstemmigt. Forslaget om vedtægtsændringen kom fra KFUM og KFUK i Haderslev, der dateres til at være stiftet i 1873.
Foreningen i Haderslev er dermed den første KFUM og KFUK forening i Danmark, hvilket betyder, at organisationen nu er fyldt 150 + 1 år. Det blev fejret på Landsmødet med sang og ‘jubilæumskage’ til alle Landsmødets deltagere.
Valgfrihed ift. titlen formand, forkvinde eller forperson
Med stort flertal på Landsmødet blev det vedtaget, at der i Hovedbestyrelsen skal være valgfrihed om, hvorvidt man betegner sig som hhv. formand, forkvinde eller forperson.
Lokalforeninger med ansatte og/eller bygninger skal have vedtægter, der understøtter dette
Forslaget hér blev vedtaget på Landsmødet og betyder, at det nu kræves, at lokalforeninger med ansatte eller/og bygninger har vedtægter, der understøtter dette og er underskrevet og godkendt af Hovedbestyrelsen.
Lokalforeninger skal indsende underskrevet referat fra generalforsamlinger
I vedtægternes §7 stk. 7.3.3 blev det vedtaget at tilføje, at KFUM og KFUK’s lokale foreningers bestyrelser skal indsende underskrevet referat fra generalforsamlinger og fra konstituerende bestyrelsesmøder.
Ændringen har betydning i forhold til at kunne stille den nødvendige dokumentation ved ansøgning om tipstilskud. Og derudover bliver det lettere for landsorganisationen at yde service til foreningerne.
Ændring af velkomstmedlemsskab
Ændring i forhold til velkomstmedlemsskabet blev stemt igennem af Landsmødet, hvilket blandt andet betyder, at der nu er mere valgfrihed i forbindelse med denne for lokalforeningerne.
Forstå detaljerne
Læs referatet og forstå detaljerne.
Link kommer