Palæstina
Her på siden kan du finde rejser til Palæstina, en historisk gennemgang af konflikten, vores holdning til situationen og forskelligt materiale der støtter arbejdet i området.
Her på siden kan du finde rejser til Palæstina, en historisk gennemgang af konflikten, vores holdning til situationen og forskelligt materiale der støtter arbejdet i området.
I en erklæring har Palæstinanetværket, sammen med en række andre personer, skrevet udtalelser og opfordringer til Danmarks officielle politik vedrørende den igangværende krig i Gaza og besættelsen på Vestbredden.
Her opfordres Danmark blandt andet til at arbejde for varig våbenhvile i Gaza, at gidsler i Gaza frigives og at stoppe Israels drab på nødhjælpsfolk og journalister i Gaza.
På grund af nuværende uro og usikkerhed i Palæstina, tilbyder vi i øjeblikket ikke disse rejser. Vi holder os opdateret med situationen dernede og ser frem til, at der igen bliver anledning til at rejse ned og mødes med vores venner.
Palæstinanetværket er et netværk for tidligere rejsedeltagere på 'Journey for Justice' og andre med interesse i konflikten. Netværket er omdrejningspunktet for KFUM og KFUK’s engagement i Palæstina.
Vil du vide mere om Palæstinanetværket, er du interesseret i et besøg, eller har du lyst til at støtte projektet, kan du læse mere via linket herunder.
KFUM og KFUK i Danmark har siden 2000 været engageret i Palæstina. Det langvarige og stadige engagement fra dansk side afspejler den særlige situation, vores palæstinensiske partnere står i. Som beboere på Vestbredden lever de nemlig under israelsk besættelse, hvilket har stor og konkret indflydelse på deres hverdag og fx deres ytringsfrihed og bevægelsesmuligheder. I denne særlige situation har de brug for partnere, der taler deres sag og er med til at sørge for, at flest muligt får adgang til viden herom. Dette har især været fokuspunktet i samarbejdet.
I Palæstina samarbejder vi med YMCA-EJ, især med fokus på det fælles initiativ mellem YMCA og YWCA, JAI (Joint Advocacy Initiative), som har base i Beit Sahour lidt uden for Betlehem. De arbejder med fortalervirksomhed og deres aktiviteter drejer sig om at skabe opmærksomhed om palæstinenseres vilkår under besættelse. En af organisationens kampagner drejer sig om at støtte landmænd i Palæstina, og når vi fra KFUM og KFUK i Danmark rejser til landet, hjælper vi ofte med at plante eller høste oliven. Palæstinenserne mener selv, den bedste måde at forstå den konflikt, de dagligt lever med, er ved at besøge dem. Og det gør indtryk fx at se den mur, der snor gennem Vestbredden og som segregerer palæstinensiske familier og underminerer deres bevægelsesfrihed.
For yderligere information om KFUM og KFUK’s holdning til denne forstemmende situation, kan du orientere dig her